Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@00:36:41 GMT

ضرورت اجرای کروکی آنلاین چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۵۶۵۹

ضرورت اجرای کروکی آنلاین چیست؟

ابتدای سال جدید شمسی بود که در جلسه مشترک رئیس پلیس راهور با مهندس مجید بهزادپور رئیس کل بیمه مرکزی، موضوع کروکی آنلاین مطرح شد. در همان جلسه رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به فراهم شدن زیرساخت‌های لازم توسط پلیس برای ترسیم کروکی آنلاین گفته بود: صنعت بیمه کشور به عنوان یکی از سازمان‌های پیشرو در امر ارایه خدمات الکترونیکی، از اجرایی شدن این پروژه استقبال می‌کند و با توجه به سیاست‌های جدید دولت، همکاری‌های لازم را برای اجرای آن در سراسر کشور انجام می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ضرورت کروکی آنلاین چیست و چرا رئیس کل بیمه مرکزی به عنوان بالاترین مقام بیمه کشور بر اهمیت این مسئله تاکید دارد؟ در این گزارش سعی می‌کنیم به دلایل وجود کروکی آنلاین در تصادف‌های کشور اشاره کنیم، اما قبل از آن درباره دلایل ایجاد کروکی در تصادفات رانندگی می‌پردازیم:

از ابتدای فروردین ۹۶ بنا به دستور بیمه مرکزی ایران کلیه شرکت‌های بیمه مکلفند، از محل بیمه نامه شخص ثالث خسارت مالی وارده به زیاندیدگان را به میزان حداکثر ۲.۵ درصد دیه در ماه غیر حرام بدون درخواست کروکی راهور پرداخت کنند.

لازم به توضیح است حداکثر تعهدات مالی مصوب بدون نیاز به گزارش پلیس (کروکی) هر سال پس از تعیین دیه فوت در ماه حرام توسط قوه قضائیه مشخص میگردد که از این نبلغ دیه ۲.۵ درصد آن بعنوان تعهد مالی بیمه شخص ثالث محسوب می‌گردد؛ که با توجه به مبلغ دیه در سال ١۴٠١، مبلغ تعهدات مالی بدون کروکی در سال ۱۴۰۱، ۲۰ میلیون تومان است.

اما در حال حاضر در قوانین راهنمایی و رانندگی و ابلاغیه بیمه مرکزی دو نوع کروکی وجود دارد که شرایط و قوانین مربوط به هر کدام متفاوت است:

۱- کروکی سازشی

همانطور که از نام این نوع کروکی پیداست در صورتیکه بین طرفین حادثه اختلافی وجود نداشته و سازش برقرار باشد و خسارت منجر به جرح نشده باشد و همچنین خسارت بیش از تعهدات مصوب بوده در صحنه توسط افسر کروکی سازشی ترسیم می‌شود که این کروکی یک برگه یک رو و دارای شمار سریال و مسلسل است

۲- کروکی غیر سازشی تصادفات

کروکی غیر سازشی در یک برگه پشت و رو و در سه نسخه تنظیم می‌شود و اطلاعاتی که در آن درج می‌شود مفصل‌تر بوده و شامل اطلاعات مربوط به سایر خودروها، عابران و همچنین مشخصات رانندگان است. در ظهر (پشت برگه) این گزارش شرح کامل واقعه، مشخصات طرفین، مجروحین و وضعیت خودرو‌ها و مواضع آسیب دیده ذکر شده و انتهای برگه علت اولیه و علت تامه تصادف و مقصر بودن یکی از طرفین و یا میزان تقصیر هر یک درج می‌شود.

اما یک سوال مهمتر در این بین وجود دارد که پاسخ به آن شاید ابهام در خصوص نیاز به کروکی را برطرف کند:

چه زمانی کروکی کشیدن در تصادف لازم است؟

مصادیق ترسیم کروکی در آیین نامه‌های راهنمایی و رانندگی تعیین و به شبکه راهور ابلاغ می‌شود

از مهمترین دلایل ترسیم کروکی و موارد نیاز شرکت‌های بیمه عبارتند از:

زمانی که حادثه منجر به جراحت، صدمه بدنی و یا فوت باشد.

زمانی که یکی از طرفین در حرکت دنده عقب باشد.

زمانی که یکی از طرفین یا هردو موتور سیکلت باشد.

زمانی که تصادف چند مرحله‌ای و یا چند زیاندیده باشد، یعنی وسیله نقلیه بعد از برخورد با وسیله دیگر به جدول، درخت، … برخورد کند.

زمانی که تصادف با شی‌ء ثابت مانند درخت، تیر چراغ برق، وسیله نقلیه خاموش و … باشد.

در صورت ناپیوسته بودن بیمه نامه یکی از طرفین با سال قبل.

مبلغ خسارت وارده به خودرو بیش از تعهدات مالی مصوب (٢.۵ درصد دیه فوت در ماه حرام) باشد.

لازم به توضیح می‌باشد که در صورت ارائه کروکی رسمی راهور، به استثنای موارد خاص حضور مقصر در زمان دریافت خسارت از محل بیمه شخص ثالث ضروری نمی‌باشد.

اما ضرورت کروکی آنلاین چیست؟

موضوع کروکی آنلاین به طور آزمایشی در سال ۱۴۰۰ در شهر قم به عنوان استان پایلوت اجرا شده و بنا به گفته سردار هادیان فر رئیس پلیس راهور به نتایج خوبی رسیده، اما ضعف‌هایی نیز داشته است.

کروکی انلاین در نگاه اول می‌تواند مفید و مثمر ثمر باشد، به عبارتی با وجود آن یکی از معضل‌های بیمه‌های شخص ثالث که تصادف‌های ساختگی است به شدت کاهش خواهد یافت.

بر همین اساس مهندس بهزادپور رئیس کل بیمه مرکزی تاکید دارد که در راستای الکترونیکی کردن خدمات و بهره گیری همه سارمان‌ها و نهاد‌های مرتبط با بیمه شخص ثالث، سامانه‌های الکترونیکی فی مابین باید تقویت و بروز شوند تا علاوه بر سرعت بخشیدن به ارایه خدمات بتوان بصورت برخط نسبت به صحت سنجی و راستی آزمایی اطلاعات تبادل شده اقدام کرد.

حالا باید منتظر ماند و دید در دولت سیزدهم که تصمیم بر فعالیت و راه اندازی کامل دولت الکترونیک است، موضوع کروکی آنلاین به کجا خواهد رسید و چه قانون جدیدی در این زمینه به تصویب خواهد رسید.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: صنعت بیمه بیمه مرکزی عملکرد صنعت بیمه در سال 1400 ضریب نفوذ بیمه در ایران عملکرد صنعت بیمه در سال 1401 رئیس کل بیمه مرکزی کروکی آنلاین یکی از طرفین شخص ثالث

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۵۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانگنیک سرمربی بایرن مونیخ نمی‌شود!

به گزارش "ورزش سه"، رالف رانگنیک به بایرن مونیخ نه گفته و قرار نیست جانشین توماس توخل شود: این بهترین امروز خبر برای طرفداران بایرن مونیخ است!

بایرن مونیخ پس از آنکه مشخص شد قرار نیست توخل فصل آینده در باشگاه بماند و باید به دنبال مذاکره با گزینه‌های مختلف باشد، سراغ مربیان مطرح اروپایی رفت.

ژابی آلونسو، هانسی فلیک و حتی یولیان ناگلزمان گزینه‌های مطرحی بودند که بایرن با آن‌ها وارد مذاکره شد اما هر کدام به روشی این پیشنهاد را رد کردند. در نهایت رالف رانگنیک از هفته گذشته به جدی‌ترین گزینه بایرن تبدیل شد.

سرمربی سابق منچستریونایتد در این باشگاه عملکرد قابل توجهی نداشت و اکنون به عنوان سرمربی تیم ملی اتریش در انتظار مسابقات یورو 2024 است، به گزینه مورد علاقه باشگاه آلمانی تبدیل شد.

درحالیکه گمانه‌زنی‌ها در مورد توافق بین طرفین زیاد بود، پس از بازی رفت نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا بین تیم‌های بایرن و رئال مادرید، بیلد تایید کرد که رانگنیک پیشنهاد همکاری را پذیرفته و قرار است طرفین روز گذشته یعنی چهارشنبه درمورد جزئیات با هم  گفتگو کنند.

اینطور به نظر می‌رسد که دو طرف روی جزئیات قرارداد به توافق نهایی نرسیده‌اند. در همین رابطه کریستین فالک، خبرنگار بیلد، دقایق قبل در اکس(توییتر سابق) نوشت:"رالف رانگنیک به بایرن نه گفت و جانشین توماس توخل نمی‌شود! اتریش با مربی‌اش توافق می‌کند تا بماند."

به این ترتیب در حال حاضر پرونده مربیگری رانگنیک در بایرن بسته شده و شاید در روزهای آینده یا همین امروز نام گزینه جدید جانشینی توخل از رسانه‌های آلمانی گوش برسد.

دیگر خبرها

  • تداوم بارش‌ های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • تداوم بارش‌های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • اجرای طرح بیمه عشایر در شهرستان بدره
  • خدمات درمانی برای کودکان زیر هفت سال رایگان است
  • تصادفات نیازمند کروکی/ آنچه رانندگان باید بدانند
  • رانگنیک سرمربی بایرن مونیخ نمی‌شود!
  • ارائه خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال
  • اجرای قانون رایگان شدن خدمات تشخیصی و درمانی گروه سنی زیر ۷ سال، در بیمارستان‌های خراسان جنوبی
  • ضرورت حل مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج/ آلایندگی پتروشیمی کردستان بررسی می‌شود